TRADITII in EUROPA, Campina, 9 – 16 septembrie 2009

TRADITII in EUROPA, Campina, 9 – 16 septembrie 2009

Traditia si cultura unui popor il fac unic si ii confera o identitate. Tineri din mai multe tari doresc sa isi exprime traditia, sa invete unii de la altii ca sunt diferiti dar in acelasi timp egali.

Toate acestea intr-un proiect cu titlul „Show me your culture!”, un schimb de tineret organizat de Asociatia Together România in orasul Campina in perioada 9 – 16 septembrie 2009.

Astfel 25 de tineri din Italia, Turcia, România, Lituania si Slovenia vor participa pe durata a 7 zile la un maraton al culturilor din tarile participante in 3 ateliere de lucru: muzica, design costume si dans, pentru ca la finalul perioadei sa prezinte intr-un spectacol organizat pentru comunitatea locala, un spectacol unic (5 culturi intr-un singur spectacol, costume traditionale realizate de cãtre participantii din cele 5 tari, muzica live, dansuri traditionale, coregrafie multiculturala, etc.).

Ne propunem ca prin acest proiect sa promovam diversitatea culturala si astfel sa trezim in randul tinerilor interesul pentru traditia nationala cat si pentru alte traditii, totodata promovand si toleranta, acceptarea diferentelor, intelegerea reciproca si convietuirea intr-o Europa unita.

Vino marti, 15 septembrie 2009 ora 16:00 la Casa Tineretului, Sala 101 pentru a lua parte la un spectacol de cultura si traditii organizat de catre tinerii participanti.

Intrarea este libera.

Proiectul este sustinut de Comisia Europeana prin programul „Tineret in Acþiune”, program comunitar ce asigura cadrul legal pentru sustinerea activitatilor de învãtare non-formala pentru tineri. Printre obiectivele programului se numara promovarea cetateniei active in randul tinerilor, dezvoltarea sentimentelor de toleranta si solidaritate, sustinerea activitatilor de tineret si a capacitatii organizatiilor de tineret, precum si promovarea cooperarii europene in domeniul tineretului.

Va asteptam cu drag!

www.asociatiatogether.wordpress. com

P.S. Mesajul a fost preluat de pe yahoogroup-ul [resursetineret]

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.