Sunt diriginte

De cateva zile am fost numit de catre Domnul Director profesor diriginte la clasa a IX-a, nu stiu exact litera, D sau E. Daca e D vine de la Destepti, daca o sa fie E de la Eminenti.

Stiu ca e noua experienta, cu mare raspundere pentru cei 25 de boboci, parinti, scoala, Romania, s.a.m.d.

Mi-ar placea sa imi spuneti ce ar trebui sa faca un bun diriginte?

🙂

Deja astept sa ii cunosc si sa ma cunoasca, impreuna vom avea o ascensiune puternica pe toate planurile.

Evolueaza exponential!

8 thoughts on “Sunt diriginte

 1. Nu stiu ce ar trebui sa faca un diriginte in zilele noastre insa imi aduc aminte de scoala generala unde „diriga” ne-a invatat si cum sa mergem (cu cartile pe cap), si cum sa ne imbracam, si ce carti sa citim, la ce concerte sa mergem etc.

  Acum cu biti si baiti la purtator e un pic altfel dar cred ca nu trebuie sa fii de exceptie ci trebuie sa fii „dirigintele” lor – sa te consulte, sa te zapaceasca cu „de ce-uri”… sa simta ca esti acel dascal pe care il viseaza .

  Oricum, iti doresc mult succes si sper sa ne tii la curent cu experienta de clasa D sau E sau M (de la copii minunati).

 2. Multumesc Gabriela pentru sfaturi, in special pentru ideea cu exceptia, cred am fost un pik visator.

  Important este sa fiu cu ei, sa evoluam impreuna pentru o altfel de Romanie.

  Autenticitate si iubirea fata de meserie si elevi cred ca sunt ingredientele succesului in postura de diriginte.

  O sa va tin pe toti la curent cu noua mea oportunitate.

  O seara racoroasa tuturor!

 3. Salutare, si eu anul trecut am primit dirigentie la clasa IX E, profil mate-info-intensiv engleza.Ultima medie de intrare in clasa aceasta a fost 9,18.
  Sunt niste elevi buni. bine educati, am petrecut un an foarte placut alaturi de ei.Am vrut sa fac intr-un week-end o excursie cu ei dar au zis ca nu pot veni ca au de invata la informatica , au test marti, iar la mate au test joi.Deci…au de invatat mult.Ce zici de asta?
  Acum incepem un nou an scolar impreuna, ei in clasa X, eu, mai ” mare ” cu un an. Ne intelegem perfect.Sunt ingeniosi, la dirigentie avem discutii libere despre subiecte arzatoare pentru ei. Suntem apropiati, cu limita.
  Mult succes in noul an scolar cu noua clasa!

 4. @ metaphor Acum suntem cu treburile administrative, inca nu stiu numele elevilor, oricum intr-o saptamana cred ca aflu 🙂

  Si la noi o sa fie media pe clasa in jurul lui 9.30, eu sunt la info asa ca o sa planificam bine excursiile si iesirile prin zona noastra.

  Sper sa colaboram pe tema asta, mai ales ca sunt boboc la dirigentie, acum o sa fiu si profu si dirigu 🙂

  Mult succes cu elevii din clasa a X-a E de la Eminenti!

 5. Asa e, dirigu, avem copii buni,asa cum meritam, nu? 🙂
  Abia astept sa ne povestesti cum au fost primele zile alaturi de ei.
  La noi la scoala azi s-au fixat dirigentiile pt clasa IX: in Consiliu de administratie, prin votarea propunerilor de inceput.Au fost trei randuri de votari! Democratie, nu?
  Un an nou scolar plin de bucurii si succese!

 6. pai…va raspund din perspectiva mea de eleva care termina clasa a 8-a.sunt dintr-a 5 la cel mai bun liceu din oras, si in toti cei 4 ani, m-am simtit cel mai apropiata de proful de istorie.si nu doar eu.intreaga clasa. pentru ca stie sa se faca ascultat fara sa tipe la noi, pune INTOTDEAUNA notele pe merit, indiferent daca era vorba de un 4 sau 10, este foarte intelegator.nu cere mai mult decat e necesar.si, cred ca lucrul care ne-a atras la dansul este faptul k ora acestuia era un fel de ora de cunostinte generale.adica…ne spunea(spune) tot felul de chestii despre america, ceausescu, stalin, tehnologie, absolut tot. nu cred k este vreun subiect pe care sa nu-l fi adus in discutie in cei 4 ani.stie foarte multe lucruri interesante…si ne povesteste o gramada.iar istoria e foarte placuta.pentru noi toti.ar fi excelent daca l-am avea ca diriginte.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.