Sarbatoarea celor 2 Iulii la Castelul Iulia Hasdeu

Invitatie la Sarbatoarea celor 2 Iulii
Zilele trecute am primit o invitatie la Sarbatoarea celor 2 Iulii care va avea loc la Castelul Iulia Hasdeu din Campina incepand cu orele 11.00 in data de 2 iulie 2009.

Toti iubitorii de cultura din Campina si nu numai sunt invitati la Castelul Iulia Hasdeu.

Iata si programul evenimentului:

Program Sarbatoarea celor 2 Iulii - 2 iulie 2009

Ne vedem la Castel!

Succes!

3 thoughts on “Sarbatoarea celor 2 Iulii la Castelul Iulia Hasdeu

 1. Daniel, dar de Grigorescu de ce nu pomeneste nimeni, nimic in Campina. Sau nu e important? Cati stiu ca mormantul sau este in acest oras? Cati i-au pus o floare langa cruce la 21 iulie? (ce coincidenta, tot in iulie!). Ce legatura are Iulia Hasdeu cu Campina, cand ea nici n-a trait o secunda aici, n-a pomenit in viata ei de acest minunat orasel, n-a avut nici un impact asupra urbei… Paradoxal, Artizanul culorilor a creat, a trait, a slujit acest oras. Si, a plecat in vesnicie dintre campineni! Mai mult, impactul sau e de nivel national! Acum ramane ce alegem: sa ridicam in slavi fiica unui magician, care s-a ocupat cu ocultismul, spiritismul si… duhurile rele, sau sa pretuim valorile fara de pret ale penei Artistului scolit la Barbizon!Caci nimeni pîna la el — asa cum arata Nicolae Iorga — « n-a fost în stare sa ni spuie … ca tara noastra, tara neamului nostru are acest cer, aceasta lumina, aceste perspective si ca fiii ei cei mai adevarati, sub pînzaturile lor aspre, au, cînd sînt veseli, acest zîmbet si acest înteles în ochii adînci atunci cînd îi fura taina vietii sau a firii!
  Tu, prietenii tai, oamenii de cultura ai urbei, alegeti ce doriti! Eu unul, il prefer pe Grigorescu!

 2. Sincer nici eu nu stiu de ce nu se „aude” mai mult de Grigorescu, eu cred ca e vorba de comunicare imaginii Muzeului in mass-media, o sa ma duc si la Muzeul Nicolae Grigorescu ca sa discut cu persoanele avizate.

  Eu chiar am fost la mormantul lui Nicolae Grigorescu, intr-adevar ne uitam valorile nationale, e bine totusi ca mai atragem si noi atentia asupra acestui lucru.

  Legat de Iulia, nu comentez, astept un comentariu pertinent pe tema aceasta.

  Aici nu este vorba de Grigorescu sau Hasdeu, eu prefer ca valorile nationale sa fie promovate si valorificate asa cum trebuie.

  Asteptam si comentariile persoanelor avizate pe tema aceasta pentru a se realiza o imagine cat mai buna asupra realitatii.

  Succes!

 3. Muzeul Hasdeu este mai mediatizat pentru ca cei care lucreaza acolo au grije si de publicitate. De ce nu se organizeaza sarbatoare sau comemorare si la Grigorescu pe 21 iulie asa cum se face la Hasdeu pe 14 noiembrie (Ziua Iuliei de nastere), pe 28 februarie (Ziua lui Hasdeu de nastere). sau de 2 iulie ( Ziua celor doua Iulii)?
  Eu nu prea am auzit vorbindu-se prea mult despre Grigorescu in Campina.
  Muzeul Hasdeu are o istorie, este un muzeu unic in Europa (lucru acreditat), sunt doua muzee total diferite chiar daca sunt in acelasi oras, ambele merita vizitate.
  Totul depinde de conducerea fiecaruia, Hasdeu a ales sa faca si altceva in afara de o simpla prezentare a muzeului celor care il viziteaza,
  Cultura ne ofera multe modalitati de a ne promova valorile, depinde de fiecare cum il duce capul sa faca asta….:D

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.