Proiectul EduTubePlus

Proiectul EduTubePlus urmareste sa dezvolte la nivel european un serviciu video hibridmulti-lingvistic, pentru scoli. Acest serviciu va integra pe de o parte mii de clipuri video multi-lingvistice având la baza programa scolara oferite de importanti provideri europeni de material TV & video educational si pe de alta parte instrumente care sa permita educatorilor sa îmbogateasca biblioteca electronica cu clipuri generate de utilizatori.

Serviciul EduTubePlus va permite utilizatorilor sa produca, sa traduca si sa schimbe între ei scenarii pedagogice si lectii cu suport video, sa caute resurse folosind termeni asociati curriculei lor nationale si sa utilizeze material video la orele de curs într-o maniera relevanta din punct de vedere pedagogic.

Serviciul EduTubePlus se va naste ca rezultat al adaptarii eficace, al  extinderii si al integrarii resurselor si serviciilor video digitale educationale existente,  solutiilor tehnice flexibile, cunostiintelor pedagogice, solutiilor de bune practici si povestilor de succes.

biblioteca europeana on-line de clipuri video multi-lingvistice, cu 5.400 de clipuri derivate din programa scolara, va fi creata prin selectarea, dintre resursele educationale existente furnizate de partenerii de proiect, de video-clipuri ilustrând concepte de baza potrivite pentru utilizarea în clasa, conform unei strategii de selectie video bine-definite.

Platforma de servicii video-la-cerere (video-on–demand) apartinând  grupului France5/lesite.tv se va extinde pentru a permite încarcarea si  manipularea video-clipurilor generate de utilizatori, cât si pentru a sustine mecanisme eficiente de cautare bazate pe o ontologie multi-lingvistica a termenilor asociati curriculei, oferind profesorilor si elevilor posibilitatea sa navigheze si sa gaseasca resurse multiculturale utilizând notiuni în limba materna din programa scolara nationala.

Functiile de cautare ale acestui serviciu vor fi ulterior îmbunatatite prin combinarea unei interfetei grafice utilizate de RAI Educational pentru organizarea si regasirea de resurse asociate cu momentul când si locul unde au avut loc subiectele în discutie.

Prin integrarea în cadrul sistemului a unui Instrument on-line de Proiectare a Scenarilor Pedagogice, profesorii sunt încurajati sa dezvolte si sa schimbe cu ceilalti activitati si scenarii  pedagogice cu suport video, folosind modele propuse care pot fi particularizate sau modificându-le pe cele existente, având la baza un cadru pedagogic temeinic de  învatare activa pe baza de materiale video.

Cu ajutorul unui Sistem de Management a Continutului Pedagogic conectat la biblioteca de video-clipuri a EduTubePlus (AeL LCMS), profesorii vor fi de asemenea capabili sa dezvolte si sa schimbe între ei lectii on-line, combinând toate tipurile de obiecte de învatare.

EduTubePlus va fi îmbunatatit printr-un serviciu de traducere pentru traducerea si localizarea on-line a subtitlurilor de video-clipuri si a scenariilor pedagogice.

Serviciul EduTubePlus va fi disponibil pe site-ul http://www.edutubeplus.eu. În cadrul proiectului, peste 50 de scoli europene vor folosi si evalua serviciul în conditii reale de curs, creând o comunitate educationala activa si furnizând un feedback valoros.

Acest serviciu electronic european hibrid pe baza de materiale video se afla totodata în faza de dezvoltare a unor modele noi de business pentru piata de materiale video si TV educationale, cât si pentru piata de servicii scolare bazate pe Internet.

Proiectul EduTubePlus este co-finantat sub tutela Programului European eContentPluscare îsi propune sa promoveze în Europa un continut digital mai accesibil, mai usor de utilizat si de exploatat. Acest proiect  cu durata de 2 ani si jumatate a demarat în septembrie 2008  si se va încheia în februarie 2011.

Consortiul EduTubePlus consta din 17 organizatii si companii europene: RACTI (GR, Coordonator Proiect), France5/Lesite.tv (FR), Hellenic Ministry of Education/Educational RadioTelevision (GR), UNED (ES), Companhia de Ideias Anonimas (PT), RAI  Radiotelevisione Italiana/RAI Educational (IT), EDUCATION HIGHWAY (AT),EduCentrum (BE), Klett (DE), The University of HULL/Institute For Learning (UK),MENON Network (BE), SIVECO (RO), CEDETEL (ES), ATiT (BE), The University of Jyväskylä (FI), Fondazione Maddalena Di Canossa (IT), SZÁMALK (HU).

Detalii: http://www.edutubeplus.info/ro/descriere-proiect-edutubeplus

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.