Programul “Rabla pentru PC-uri” pentru copiii din centrele de plasament

Salvati Copiii Romania va utiliza sumele donate prin programul “Rabla pentru PC-uri” pentru copiii din centrele de plasament

Bucuresti, 28 iunie 2011 Salvati Copiii Romania, coordonatorul national al programului Sigur.info, este partenerul magazinului online PC Garage in cea de-a doua editie a proiectului “Rabla pentru PC-uri”. Elementul de noutate al aceste lansari este reprezentat de strangerea de fonduri din partea clientilor magazinului si dublarea sumei finale colectate de catre PC Garage si donate catre Salvati Copiii

Programul “Rabla 2” reprezinta o initiativa singulara pe piata comertului electronic din Romania. In cadrul acestui proiect, clientii magazinului online mentionat sunt incurajati sa doneze sistemele sau laptopurile uzate, dar functionale. In schimbul produselor aduse, clientii primesc vouchere de cumparaturi, pe care le pot folosi la achizitionarea unor produse noi.

Totodata, PC Garage va incuraja toti clientii sai sa doneze o suma modica la fiecare comanda efectuata pana pe data de 15 septembrie. Odata cu finalizarea campaniei, compania va dubla suma colectata, iar toate fondurile vor fi directionate catre sustinerea proiectelor educationale desfasurate de Organizatia Salvati Copiii care, din 1990, s-a dedicat promovarii si protejarii drepturilor tuturor copiilor din Romania.

Incepand cu anul 2008, Salvati Copiii Romania s-a implicat in derularea unei serii de proiecte europene care vizeaza siguranta pe Internet a copiilor. Organizatia si-a asumat rolul de Coordonator national al programului Sigur.info in cadrul Safer Internet, un program sprijinit de Comisia Europeana, care cuprinde centre nationale active in toata Uniunea Europeana, avand ca obiectiv comun promovarea utilizarii in conditii de mai mare siguranta a Internetului si a noilor tehnologii online de catre copii.

In cei trei ani de desfasurare, programul national, regasit pe site-ul www.sigur.info, a dezvoltat centre active de informare in 12 judete din tara. Peste 400 de tineri voluntari Sigur.info au sustinut aproxamtiv 40 de campanii de informare si sute de de sesiuni informative in institutiile de invatamant avand un rezultat de 30.000 de copii si adolescenti informati, 12.000 parinti si peste 4000 profesori.

In cadrul Sigur.Info este disponibila si o linie de raportare si consiliere HELPLINE, prin intermediul careia copiii, adolescentii, parintii si profesorii adreseaza intrebari, primesc informatii si sfaturi si propun recomandari privind modalitatile de a evita continutul ilegal si daunator al unor pagini de Internet. De la lansarea acesteia, din mai 2009 au fost primite peste 620 de apeluri si sesizari din partea copiilor si adultilor, printre problemele semnalate numarandu-se: hartuirea si abuzul pe Internet (209), furtul de date personale (142), cazurile de frauda si/sau spam (25), pornografie (20) si santaj (20).

Ca extindere a impactului national al programului Sigur.info, Salvati Copiii Romania deruleaza din anul 2010 proiectul european INTERACT care are ca obiectiv asigurarea unei educatii de baza in utilizarea Internetului si a noilor tehnologii oferita mediilor dezavantajate, respectiv copiilor din centrele de plasament.

Ovidiu Majina, Coordonator National Sigur.Info a declarat “Ne bucuram ca PC Garage a ales unul dintre programele Organizatiei Salvati Copiii drept partener al acestui proiect, sprijinindu-i in acest fel pe acei copii care altfel nu ar avea posibilitatea de a beneficia de impactul noilor tehnologii.  Calculatoarele si fondurile donate vor merge acolo unde chiar este mare nevoie de ele, la copiii din centrele de plasament, sprijinind activitatile educative ale acestora si ajutandu-i sa-si imbunatateasca competentele digitale, extrem de importante pentru dezvoltarea lor sociala si profesionala.”

Madalina Stanescu, Marketing & PR Manager PC Garage a declarat “ne dorim ca prin continuarea acestei actiuni sa contribuim activ si sustinut la dezvoltarea resurselor educationale pentru copiii defavorizati. Speram ca si in acest an clientii nostri vor fi solidari cu efortul nostru de a-i sprijini pe micutii care nu beneficiaza de conditii optime de educatie.”

Mai multe detalii despre proiectul Rabla pentru PC-uri sunt disponibile la urmatorul link: http://www.pcgarage.ro/rabla-pentru-pc-uri/

Pentru detalii suplimentare, va rugam contactati:

Ovidiu Majina, Coordonator national Sigur.info, Salvati Copiii Romania

Tel.: 021 311 75 96; 0744 300 476

E-mail:            ovidiu.majina@salvaticopiii.ro

Alte informatii detaliate sunt disponibile pe site-ul www.sigur.info

Note pentru redactori:

  • Organizatia Salvati Copii Romania a participat la programul de finantare al Comisiei Europene si a castigat licitatia de proiect, asumandu-si din 2008 rolul de Coordonator national al programului national Sigur.Info in cadrul programului comunitar mai sus mentionat.
  • Safer Internet Plus (Sigur.Info) este un program sprijinit de Comisia Europeana, care cuprinde centre nationale active in toata Uniunea Europeana, avand ca obiectiv comun promovarea utilizarii in conditii de mai mare siguranta a Internet-ului si a noilor tehnologii online de catre copii.
  • La adresa www.helpline.sigur.info functioneaza linia telefonica 0744 300 476 (luni-vineri, orele 12-16, numar cu tarifare normala in reteaua Orange), o platforma de chat si o adresa de e-mail: helpline@sigur.info.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.