Instructiuni de folosire a creierului uman

Creierul uman

Creierul uman

In primul rand sa recunoastem si sa ne ferim de cele 10 tehnici de manipulare a publicului prin mass-media ale lui Noam Chomsky:

 1. Strategia diversiunii
 2. A cauza probleme, apoi a genera solutii
 3. Strategia „degradeului”
 4. Strategia actiunii cu date diferite
 5. A ne adresa publicului ca si cum ar avea 12 ani
 6. Apelarea la emotie in locul gandirii
 7. Mentinerea poporului in nestiinta si prostie
 8. Incurajarea publicului sa se complaca in mediocritate
 9. Auto-invinovatirea
 10. A cunoaste omenii mai bine decat se cunosc ei insisi

Detalii mai multe aici:

http://noam-chomsky.tumblr.com/post/13867896307/noam-chomsky-10-strategies-of-manipulation-by-the

http://cersipamantromanesc.wordpress.com/2013/02/20/noam-chomsky-10-strategii-de-manipulare-a-publicului-prin-mediile-de-informare-in-masa-video/

Sa ne hranim creierul cu cele mai bune alimente: fructe de padure, nuci, avocado, banane, oua, somon, vinete, cofeina, ciocolata amaruie, ceaiul verde, iaurtul, legume cu frunze verzi, morcovii cruzi, vinul rosu, cerealele integrale, antioxidantii din cacaua fierbinte,  usturoiul.

Detalii: http://www.descopera.ro/dnews/10915411-lista-alimentelor-care-imbunatatesc-functionarea-creierului-si-previn-imbatranirea-acestuia.

Stimularea creierului prin invatarea limbilor straine, studiile arata ca invatarea unei limbi straine este mai benefica pentru creier decat rezolvarea rebusurilor.

Folositi autosugestia pentru a va potenta valoarea creierului, prin autosugestie transmitem mesaje clare creierului si el le va executa intocmai, atentie ce ii transmiteti.

http://www.empower.ro/inteligenta-emotionala/practicarea-autosugestiei/

Stabiliti obiective, ele va vor conduce ca un glont catre tintele voastre,

http://www.succesdublu.ro/cele-10-porunci-in-stabilirea-obiectivelor/

 Invatati cati mai multe lucruri, nu va oopriti din invatat niciodata, nu lasati creierul sa „puturoseasca”, scuzati limbajul 🙂

Cititi pe rupte tot ceea ce va pasioneaza.

Alternati perioadele de munca intelectuala cu cele de munca fizica, de relaxare, prin iesiri in aer liber, plimbari, excursii la munte sau la mare, vizitarea unor prieteni, samd.

Succes!

One thought on “Instructiuni de folosire a creierului uman

 1. Interesant articolul, l-ati scris un pic cam in graba dar e bun…..Cu permisiunea dvs. as vrea sa detaliez treaba cu tehnicile de manipulare- pentru a le contracara efectele, avem nevoie de o minte ” ascutita ”, orientata pentru ”depistarea” manipularii si sa nu uitam , si de un coeficient de inteligenta relativ ridicat…..Cum noi, romanii, suntem (in general ) un popor de oameni destepti, am avea toate atuurile….Ar mai fi insa cateva lucruri necesare pentru a evolua – buna-vointa, bunatate, si dorinta de a face bine, dorinta de a ne autodepasi, spirit de echipa ( pentru ca echipa este cheia de bolta a evolutiei umane )……Pentru ca altfel oamenii pot deveni prin intermediul autosugestiei mai agresivi, fie verbal , fie non -verbal….Ceva se intampla cu noi si vad ca putini sesizeaza acest lucru, printre care si dvs…..Evoluam,e un lucru firesc insa unii in bine iar altii in rau ( la ei este practic un proces de involutie, atat d.p.dv.al educatiei cat si al cunoasterii )……Legea selectiei naturale ar spune ca doar putini vom supravietui si spun asta ca traim vremuri extrem de competitive…..Acum mai mult ca oricand, avem la indemana toate atuurile pentru a evolua …..Trebuie doar sa ne dorim sa o facem si sa muncim in sensul asta….Restul va veni de la sine…..Asa ca,da, imi place articolul dvs. si astept si altele la fel de interesante (poate chiar legate de relatia dintre om si computerele tot mai avansate ale lumii de maine…..Pe curand,domnule profesor ! Cu stima, al dvs. Iovanescu Andrei, medic specialist medicina familiei )……

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.