Cum sa apreciezi libertatea?

De cateva luni, foarte aproape de granita cu Romania, sunt evenimente care incalca dreptul la libertate, libertatea de a alege a unui popor, a unui viitor.

Acestea au avansat in defavoarea libertatii, am discutat cu cineva din regiune, foarte aproape, mai precis, 4 ore de mers cu masina de regiune recent „alipita”, sunt foarte nervosi cu totii, comunicare pe care am avut-o evidentia acest lucru, cand esti nervos, stresat, tulburat, faci greseli in scriere.

Eu am inteles situatia, am incurajat, le-am spus ca noi romanii suntem alaturi de ei, ca nu poporul lor este de vina pentru tot ce se intampla, ci cei de sus, ca nici celalalt popor nu este dornic de deranj, ci doar cei de sus, ca sunt create lucruri tulburi in ambele parti.

Le-am spus ca suntem cu ei, ca si noi avem stiri despre ei, ca suntem la zi cu asta, speram ca factorii mondiali sa sara in ajutor, sa limpezeasca lucrurile, acolo e si o batalie informationala puternica.

Nu tin cu nimeni in situatia asta, eu tin cu libertatea unui popor, fiecare cu drepturile castigate de stramosi, sa isi urmeze propria cale catre un viitor demn.

Ma intreb oare cum poti sa traiesti cand trancanitul motorizatelor se aude in departare?

Cum poti sa educi cand tropaitul bocancilor spulbera linistea diminetii?

Cum poti sa vorbesti despre viitor cand cerul este acoperit de pasari metalice?

Sa apreciem libertatea castigata cu sangele eroilor nostrii, ma inclin cu piosenie in fata lor, suntem azi, pentru ca ieri s-au jertifit pentru noi.

Binele invinge intotdeauna!

Libertate pentru toti!

P.S.

Cine doreste sa sustina ambele popoare prietene, poate lasa un mesaj de sustinere, pentru ca cei de sus sa aleaga pentru cei multi.

2 thoughts on “Cum sa apreciezi libertatea?

 1. Da, tu ai dreptate Daniele, insa poate ca omiti ceva. Iti respect opinia insa vreau sa te completez, sa mai adaug ceva.Da, le incurajez pe cele 2 popoare prietene si sunt cu sufletul alaturi de ele .Este o mare nedreptate ceea ce se intimpla in aceasta perioada, dar se pare ca , din nou, intra in actiune legea celui mai puternic, a Rusiei care nu tine cont de nimeni si de nimic decit de propriile sale interese.Eu nu pot uita faptul ca si tara noastra, Romania, a fost , dupa cel de-al doilea razboi mondial , sub influenta rusilor, vreme de mult timp, poate pina la asa-zisa revolutie din decembrie 1989 sau mai curind pina la intrarea tarii noastre in NATO.
  Eu vad lucrurile in felul urmator- Rusia ia ceea ce isi doreste pentru ca este o tara puternica iar ambitiile sale imperialiste sunt inca prezente.Pe de alta parte, SUA, o alta putere mondiala a procedat de multe ori intr-un mod relativ asemanator cu Rusia, amestecindu-se in treburile altor popoare, acolo unde avea interese economice, chiar daca a facut acest lucru pe ascuns, folosindu-se de serviciile secrete, aparid din pacate si victime colaterale, oameni nevinovati.
  SUA ar vrea sa incerce sa rezolve acest conflict si printr-o alta metoda,pe cale pasnica, prin negocieri, insa Rusia nu e dispusa sa faca asta.Situatia e un pic diferita fata de Razboiul Rece pentru ca acum mai sunt si alte puteri mondiale , ca Iran sau Pakistan detinatoare a abombei atomice, China si poate si alte mari puteri care imi scapa acum
  .Dar, ca de obicei, tarile mici sunt sacrificate cind interesele tarilor mari dicteaza asta……Cu noi ca si cu ucrainienii sau moldovenii de peste Prut, basarabenii, s-a mai intimplat asta.Ma doare cind imi dau seama ca nimeni si nimic nu poate sta in calea tavalugului rusesc…..Decit poate doar Dumezeu…………

 2. Andrei, ai spus lucrurilor pe nume, interesul joaca cel mai important rol, ce interes o fi mai important decat destinul unor popoare?

  De ce atata lupta pentru putere, influenta?

  Oare nu are fiecare daruit de la cel de Sus cat poata sa duca?

  Totusi nu vreau sa ma avansez aici in politica, eu doar m-am intrebat cum poti sa mai traiesti intr-o situatie in care tropaitul bocancilor spulbera linistea diminetii?

  Copiii, batranii, neputinciosii, cum se pot simti in conditiile date?
  Dar cei in putere?

  Suntem aproape si trebuie sa fim solidari, eu am discutat cu cineva din zona, situatia e plina de nervozitate, iar asta ne intuneca ratiunea.

  Sper ca ratiunea sa invinga pulsiunile instinctuale, orice este posibil in acest context, sper ca binele pentru cei multi sa invinga.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.