Cultura generala

Cultura generala, sistemul de cunostinte (idei, concepte, teorii, principii, etc.) din domeniul filosofiei, stiintei tehnicii, literaturii, artei, etc., care sta la baza dezvoltarii multilaterale a personalitatii; prin aceasta, cultura generala devine conditia de adaptare la cele mai diverse situatii.

Cultura generala este determinanta pentru insusirea culturii de specialitate si a culturii profesionale. Nivelul culturii generale poate fi: elementar, mediu, superior. ”

Dictionar de orientare scolara si profesionala, Colectia Didactica Magna, Ion Dragan, Dumitru Ozunu, Gheorghe Tomsa, Editura Afeliu, Bucuresti, 1996.

Probabil va amintiti reclama despre Kafka, emisiunea „Vrei sa fii miliardar?„, filmul Slumdog Millionaire, toate acestea fiind in legatura cu acest concept care se numeste cultura generala.

Cultura generala este o competenta importanta pentru oricine doreste sa evolueze, trebuie sa avem o arie extinsa de cunoastere a fenomenelor care ne inconjoara, dar in acelasi timp sa fim experti pe domeniul nostru, sa ne regasim locul pe harta complexa a vietii.

Evolueaza exponential!

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.