Competitie europeana pentru elevi si profesori – Consumer Classroom – deadline 24 aprilie 2015

Aflată deja la a treia ediție, competiția inter-școlară Consumer Classroom este acum deschisă tuturor școlilor gimnaziale din întreaga Uniune Europeană care vor să își demostreze creativitatea, inteligența și spiritul inovativ!

În cadrul competiției, elevii între 12 şi 18 ani sunt încurajați să creeze proiecte comune, pe tema „tinerii folosesc conținut digital”, care au ca scop final realizarea de conținut educațional multimedia, precum lecții interactive, pagini web sau resurse video.

„Portalul Consumer Classroom a fost dezvoltat în acord cu una dintre prioritățile principale ale Agendei Digitale pentru Europa (o inițiativă Europa 2020), și anume crearea unei piețe unice de conținut digital. Proiectul are ca scop susținerea profesorilor și elevilor de gimnaziu, prin promovarea educației on-line a consumatorilor, îmbunătățirea gradului de conștientizare a adolescenților și oferirea unei platforme colaborative, dedicată consumatorilor din cadrul UE. Compania SIVECO România contribuie în mod esențial la succesul acestui proiect, prin furnizarea celor mai moderne tehnologii și tendinte în educație, cu beneficii asupra întregii societăți europene“, a declarat Pauline Doria, Manager de Proiect în cadrul Expertise France – liderul consorțiului care a implementat proiectul.

Ca subiect prioritar în cadrul Agendei Digitale pentru Europa, acest concurs se derulează plecând de la premisa că, în prezent, conținutul digital este pretutindeni: elevii pot accesa online jocuri, muzică, filme sau cărți digitale. Așadar, investigarea și protecția tinerilor în timpul accesării și cumpărării a conținutului digital este esențială și oferă subiecte pentru înscrierea în competiție, precum protecția datelor cu caracter personal, consecințele utilizării legale și ilegale a conținutului digital sau vulnerabilitatea tinerilor consumatori.

Marele premiu va fi o excursie de două zile la Bruxelles, în care echipa câștigătoare va putea vizita instituțiile principale ale Uniunii Europene.

Mai multe detalii despre criteriile de înscriere se găsesc pe site-ul proiectului http://www.consumerclassroom.eu/content/inter-school-competition-2015.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.