Atac de pishing la Raiffeisen Bank

Azi de dimineata mi-am deschis mailul, in mod surprinzator primesc un mesaj de la Raiffeisen Bank (mai exact de la atacatorii bancii), eu nefiind client al acestei banci, il deschid sa vad ce contine, intuind un atac de pishing la adresa bancii.

Pana acum nu am primit un asemenea mesaj auzind doar prin presa de atacurile de acest gen la adresa bancii. Iata si mesajul despre care vorbeam anterior:

Thursday, April 9, 2009 1:18 PM
From:
To:
undisclosed-recipients

Raiffeisen Bank isi informeaza clientii ca in noaptea de sambata, 10 aprilie spre sambata, 11 aprilie, in intervalul 21.00-06.00 serviciul de Internet banking al bancii nu va functiona, deoarece banca efectueaza o migrare controlata a aplicatiilor sale IT. De asemenea, serviciul myBanking va fi indisponibil sambata noaptea intre orele 21:00 si 22:00.

Pentru a nu intampina probleme de logare in viitor, va rugam sa va actualizati datele acces in Raiffeisen Online.

http://www.raiffeisen.ro/wps/portal/internet/kcxml/delta/base64xml/L3dJdyEvd0ZNQUFzQUMvNElVRS82XzNfMzE4?pageId=329

Sistemul de carduri si retelele bancii de ATM-uri si POS-uri nu vor putea fi utilizate duminica 11 aprilie, pentru circa 45 de minute, in intervalul 03:00 si 04:00 AM.

Ne cerem scuze tuturor clientilor nostri pentru eventualele neplaceri cauzate.

* * * *

Raiffeisen Bank pune la dispozitia clientilor sai multiple canale de acces la serviciile sale: Raiffeisen Direct, myBanking, Raiffeisen Online, care au inregistrat cresteri importante atat ca numar de clienti, cat si ca volume tranzactionate. Unitatile Raiffeisen Bank sunt peste 500 in intreaga tara, retelele de ATM-uri si EPOS-uri au ajuns la sfarsitul anului 2008 la peste1.000 ATM-uri si aproximativ 8.000 de EPOS-uri, peste 1.5 milioane carduri de debit si peste 300.000 carduri de credit.

La sfarsitul anului 2008, banca avea 2 milioane de clienti de retail (dintre care peste 100.000 IMM-uri) si peste 4.400 corporatii mari si medii.

Informatii despre toate produsele si serviciile oferite de Raiffeisen Bank pe www.raiffeisen.ro

Daca primiti si voi un asemenea mesaj cel mai bine este sa-l stergeti.

Sper ca banca sa isi ia propriile masuri pentru a proteja interesele clientilor sai.

4 thoughts on “Atac de pishing la Raiffeisen Bank

  1. cam greu au ajuns la tine

    deja mesajele astea sunt de cateva luni

    eu mai primesc si de la bancpost citybank si inca una 😛 pe langa raiffesen

  2. Salut Andrei, stiu ca sunt de cateva luni aceste mesaje, cred ca educatia publicului este cel mai bun antidot pentru astfel de atacuri.

    Multumesc pentru vizita, vacanta placuta !

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.