Obiectivul proiectului
„Extinderea competentelor IT in invatamantul preuniversitar –
utilizarea eficienta a laboratoarelor informatizate”
este
dezvoltarea profesionala a resurselor umane
din sistemul de invatamant,
prin dobandirea de catre acestea de calificari moderne,
adaptate contextului actual al societatii informationale
si cerintelor pietii muncii.
Contextul in care se dezvolta proiectul este:
? conturat de tendintele inovatoare in sistemul formarii continue
? flexibilizarea si diversificarea structurii programelor de formare
? generalizarea sistemului de credite transferabile in conformitate cu standardele nationale si europene
? utilizarea de strategii de formare interactive, centrate pe rezultat si pe cursant
Proiectul se adreseaza personalului didactic si didactic auxiliar din licee si raspunde totodata unei nevoi stringente a sistemului romanesc de invatamant, anume crearea unui mediu de invatare eficient in vederea cresterii accesului la educatie de calitate si formarii unor competente profesionale cheie care sa faciliteze integrarea pe piata muncii.
Astfel, proiectul ofera grupului tinta:
– posibilitatea de a dobandi competente profesionale intr-o noua ocupatie, anume administrator de retea de calculatoare, intr-un domeniu aflat in expansiune pe piata muncii si important pentru societatea bazata pe cunoastere
– posibilitatea de a-si completa norma scolara si de a nu parasi sistemul de invatamant
– posibilitatea de a se integra intr-un sistem social echitabil
Programul de formare in vederea extinderii competentelor IT propus in cadrul proiectului este divizat in doua parti, fiecare dintre acestea avand cate 2 module.
Primul curs va fi urmat de cei peste 4.200 de membri din grupul tinta – anume personal didactic si didactic auxiliar din invatamantul preuniversitar -, in timp ceal doilea curs va fi urmat de catre 84 de cursanti selectati dintre cei certificati dupa parcurgerea Cursului I.
Echipa de 84 de membri ai personalului didactic si didactic auxiliar va fi preluata de catre structurile sistemului de invatamant, urmand sa activeze pe post de resurse cheie la nivel de judet, in scopul administrarii si intretinerii laboratoarelor de informatica si furnizarii de suport tehnic.
Primul curs va oferi cursantilor un numar de 25 de credite profesionale transferabile, iar cel de-al doilea un numar de 15 credite profesionale transferabile.
Activitatile de formare vor fi realizate atat in mod direct, cat si prin utilizarea unor aplicatii software dezvoltate in cadrul proiectului.
*****
Agentia de Administrare a Retelei Nationale de Informatica pentru Educatie si Cercetare (administrator si dezvoltator al retelei RoEduNet, care asigura servicii de comunicatii de date pentru institutiile de cercetare si academice de toate gradele din Romania si membru al consortiului GEANT, retea ce interconecteaza toate retelele pentru cercetare si educatie din tarile membre ale Uniunii Europene) a demarat, incepand cu 1 septembrie 2010, implementarea proiectului “Extinderea competentelor IT in invatamantul preuniversitar – utilizarea eficienta a laboratoarelor informatizate”.
Finantarea proiectului este asigurata din fondurile Programului Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 (POS-DRU), prin contractul de finantare POSDRU/87/1.3/S/62260, si se inscrie in Axa Prioritara 1, Domeniul Major de Interventie 1.3 “Dezvoltarea resurselor umane in educatie si formare profesionala”.
Proiectul se deruleaza pe o perioada de 3 ani, fiind implementat de Agentia de Administrare a Retelei Nationale de Informatica pentru Educatie si Cercetare, in parteneriat cu:
? SC SIVECO Romania SA
? SC Europrojects Experts Group SRL
Parteneriatul din cadrul proiectului a fost dezvoltat in functie de activitatile proiectului, fiind selectate acele organizatii care dispun de expertiza, experienta si resursele necesare atingerii obiectivelor proiectului in cele mai bune conditii.
Proiectul raspunde concret cerintelor actuale ale dezvoltarii durabile si, implicit, exigentelor politicilor si strategiilor stabilite la nivel european privind formarea continua a cadrelor didactice si asumarii responsabilitatii fata de generatiile viitoare.
Buna ziua,
Sunt interesata de parcurgerea acestui curs. Spuneti-mi, va rog, care este procedura de inscriere.
Cu stima,
Daniela Carstea
Formularul de inscriere
http://competente-it.ro/web/guest/7
Mult succes! 🙂
Buna ziua. Sun cadru didactic auxiliar si m-am inscris deja la acest curs. Inca nu a inceput, dar as dori sa ma lamuriti in legatura cu faptul ca primul curs va oferi cursantilor un numar de 25 de credite profesionale transferabile. Mie la ce imi vor folosi aceste credite? Daca nu sunt profesor, cum le pot folosi?
Multumesc.