3 atuuri ale unui curs de public speaking

Public Speaking

Public Speaking

In anul 2008 am primit invitatia de a participa la primul din cele 3 module ale cursului Train The Trainers, modulul de Public Speaking, http://profu.info/cum-a-fost-la-training-of-trainers-2008/.

Am invatat foarte multe in cele 3 zile de training intensiv.
Doresc sa iti spun cele mai importante lucruri pe care le-am invatat atunci si le folosesc mereu:

  1. Sa am incredere in mine, in competentele proprii, in personalitatea si unicitatea mea. De aici deriva foarte multe lucruri faine: increderea e molipsitoare, adica si cei din jurul meu capata incredere in fortele proprii, apoi vine bucuria de a impartasi ceva util audientei.
  2. Sa imi adaptez discursul, mesajul in functie de audienta, fie care vorbesc unui public adult, fie unui public tanar. Nu exista doua mesaje, comunicari identice, nici la orele mele, chiar daca materia e aceeasi o „transform” in functie si de interactiune pe care o cu clasa respectiva, cu focus pe indeplinirea obiectivelor.
  3. Sa fiu un lider, nu neaparat formal, mai mult informal, imi ajut si o sa ii ajut pe elevii mei sa comunice cat mai mult si cat mai bine in public, ii constientizez de importanta vorbitului in public, imi doresc sa inceapa  cat mai devreme acest frumos drum al dezvoltarii competentelor de leadership.

Vorbitul in public la nivel inalt iti aduce o crestere a notorietatii, o augumentare a brandului personal sau al organizatiei pe care o reprezinti, o evolutie mai rapida in mediul tau de influenta, iti multiplica liderii din jurul tau, vei fi un mentor si o sursa de inspiratie pentru grupuri mari de oameni, este instrumentul care te ajuta sa ajungi in topul industriei tale.

Salut initiativa infiintarii primei scoli de public speaking din Romania, http://www.publicspeakingschool.ro/ , spor la aplicat 🙂

Public Speaking School

Sa aveti cat mai multe ocazii de a exersa arta vorbitului in public, toate acestea va vor propulsa in TOP.

Succes!

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.