400 de calculatoare donate prin proiectul ASSOCLIC 2-2010
Asociatia Ateliere Fara Frontiere incheie cea de-a doua etapa de proiect ASSOCLIC 2-2010, prin donarea de 400 de echipamente informatice reconditionate catre 60 proiecte. Cele 60 de proiecte castigatoare vor fi premiate cu ocazia ceremoniei organizate pe data de 15 decembrie ora 14:30 la Hotel Novotel, Calea Victoriei nr 37B.
ASSOCLIC este un proiect de traditie pentru Ateliere Fara Frontiere prin care invita entitatile non-profit din Romania sa intre in competitie cu proiectele pe care le organizeaza pentru comunitatile locale. Cele mai bune proiecte sunt premiate prin echiparea cu calculatoare reconditionate in atelierul de reintegrare socioprofesionala deschis de Ateliere Fara Frontiere in Bucuresti.
Cea de-a doua etapa ASSOCLIC din 2010 a fost organizata in perioada septembrie- noiembrie si a adunat un numar mare de proiecte aflate in competitie. In cateva cifre, ASSOCLIC 2-2010 inseamna: 87 de proiecte primite, 923 de calculatoare solicitate, 7135 de beneficiari ai proiectelor propuse.
Pe data de 25 noiembrie juriul (format din reprezentanti ai urmatoarelor entitati: BRD Societe Generale, GDF Suez Energy Romania, Tech Soup Romania, ECOTIC, Fundatia EOS, Asociatia pentru Relatii Comunitare, Fundatia CIVITAS, CENTRAS, FDSC-Stiri ONG, Mc Cann PR, Cora, AmCham, CCIFER, Green WEEE, Danone, ACCOR, KPMG) a punctat proiectele, tinand cont de criteriile: pertinenta proiectului, impactul social si local, impactul educativ, impactul economic si profesional, fezabilitatea si perenizarea proiectului. Lista cu cele mai bune proiecte premiate este publicata pe siteul: http://romania.assoclic.org/.
Dimitrie-Daniel PLACINTA, Responsabil proiect NEW IT&C Lab, Vicepresedinte Asociatia “Amicii Cantemirului” Breaza:
„Proiectul ASSOCLIC 2 -2010 a reprezentat pentru noi sansa de a pune în practica proiectul NEW IT&C Lab, acordând astfel accesul la echipamente care pot sustine cu adevarat un demers educational la cele nai înalte standarde. Concursul a fost provocator pentru noi, ne inspirat pentru a crea toate conditiile sustinerii activitatilor propuse: efectuarea aplicatiilor de laborator, cercul de informatica, consultatiile elevilor, sustinerea olimpiadelor locale de informatica, T.I.C, implementarea cursurilor Cisco – IT Essentials I – PC Hardware and Software etc. ASSOCLIC 2-2010 reprezinta pentru noi un exemplu de bune practici în ceea ce priveste conceptul de responsabilitate sociala aplicat la nivel national cu sprijinul partenerilor Ateliere fara frontiere, dorind cu aceasta ocazie sa multumim pentru încrederea acordata, astfel împreuna sa contribuim la dezvoltarea comunitatii locale din România.”
Calculatoarele acordate pentru castigatori vor fi utilizate pentru desfasurarea proiectelor propuse, proiecte create pentru comunitatile locale in scopul de a creste accesul la educatie si tehnologia informatiei pentru publicul aflat in dificultate.
Proiectul ASSOCLIC 2010 s-a realizat cu sprijinul partenerilor financiari : GDF Suez Energy Romania, Fondation Societe Generale, Fondation Air Liquide, Fondation Blancmesnil, partenerilor operationali : Microsoft, TechSoup, Ecotic si cu sprijinul : Stiri ONG, McCann PR, Fundatia EOS, Fundatia CIVITAS, ARC, Centras.
Despre Ateliere Fara Frontiere România
Asociatia Ateliere Fara Frontiere a deschis în 2009 în parteneriat cu Samusocial din România, cu sprijinul Fondului Social European un atelier de insertiune socioprofesionala si pentru combaterea excluziunii, care ofera persoanelor în mare dificultate un loc de munca ca rampa de lansare pentru angajarea pe piata muncii si o acompaniere individualizata: consiliere, orientare, formare/calificare si medierea angajarii pe piata muncii. Activitatea de reconditionare a materialelor informatice destinate proiectelor sociale confera sens muncii salariatilor în insertiune.
Persoana de contact: Catalina Azamfirei, email: catalina.azamfirei@atelierefarafrontiere.ro, tel.: 0745. 028.105