333 – Obiectivele educatiei fizice

Acesta este postul cu numarul 333 si ceea ce imi propun acum este sa precizez obiectivele educatiei fizice si beneficiile sale:

  • Mentinerea unei stari optime de sanatate
  • Favorizarea proceselor de crestere si realizarea unei dezvoltari fizice armonioase
  • Dezvoltarea calitatilor motrice de baza si a celor specifice unor ramuri de sport
  • Formarea capacitatii de practicare sistematica a exercitiilor fizice
  • Formarea corecta a unui sistem bogat de deprinderi si priceperi motrice
  • Contributia la formarea unor calitati si trasaturi moral-volitive si intelectuale, a simtului estetic si responsabilitatii sociale
  • Refacerea fizica si psihica dupa diverse aplicatii.

Le multumesc prin acest post elevilor cantemiristi pentru primirea in randurile lor la Predeal, ii asigur ca m-am simtit foarte bine alaturi de ei.

Succes garantat!

One thought on “333 – Obiectivele educatiei fizice

  1. Am inceput sa fac sport din primul an de liceu, un sport de anduranta unde vointa nu vine din cadrul colectivului cu care conlucrezi, si cu timpul am ajuns sa devin dependent de sport.
    Acum mai fac sport doar manat de aceasta „dependenta” sau din mandria a ceea ce am fost odata si sunt constient de asta. Asta m-a pus pe ganduri si mi-am dat seama ca cel mai de pret lucru pe care l-am castigat e mentalitatea de luptator(„Nu exista nu se poate!” Trebuie!” „Inca un pic!”,”Nu-i nimic,data viitoare.” sunt cateva din lozincile invatate in sport, ce-i drept cam empirice, dar care pot fi aplicate in orice moment din cariera noastra sau in viata) si sa nu uitam fairplay-ul.
    Am invatat deasemenea sa actionez dupa reguli, sa le accept si cel mai important sa abordez orice situatie cu calm(usor de zis, greu de facut daca nu ai pe cineva care sa te indrume ,sa vada dincolo de obiectivele fizice propuse ). Antrenorul nu e un manager, trebuie sa fie un lider.
    Trist e faptul ca de cele mai multe ori tocmai parintii, profesorii, dirigintii , oamenii care trebuie sa ne calauzeasca pasii in formarea noastra uita acest lucru.Pe langa o viata sanatoasa(fizic) la fel de importanta e o viata sanatoasa(psihic).
    Dupa cum spunea Ion Creanga „… daca-i copil trebuie sa se joace ; daca-i cal sa traga ; si daca-i popa sa citeasca¨, eu voi continua… Daca vreti sa fie un invingator , invatati-l sa castige, daca nu puteti sa o faceti lasati pe altii sa o faca, daca vreti sa conduca lasati-l sa decida.
    ––––––––––––––
    Semper Fidelis

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.